КАК ДА ПОДОБРИМ БЯГАНЕТО СИ

Всеки, дори и най-запаленият почитател на бягането, е изпитвал трудности със себемотивирането да нахлузи маратонките и излезе за тягостно и скучно тичане в парка. Няколко малки хитринки ще ви помогнат да преодолеете това чувство.

Най-важното е да бъдете милостиви към себе си. Хубаво е да си налагате предизвикателства, но не чак толкова, че да приключите освежаващата обиколка с изтощителен припадък. Ако мозъкът ви започне да подава сигнали за изтощение и отчаяние, тогава приятното тичане ще се превърне в тормоз върху собственото ви тяло.

Помнете откъде сте започнали в самото начало. Ако сте унили и не ви се излиза от дома, припомнете си колко добре се чувствате в кожата си при отличните резултати от уморителното тичане, както и колко лоши са били постиженията ви в началото и колко бързо и дълго можете да тичате вече.

Вземете приятел. Доста е трудно да подобрявате резултатите си, когато тичате сам през цялото време.

Надпреварвайте се с часовника. Взимайте хронометър с вас и се стремете да биете собственото си постижение от последния път. Направете две обиколки, като се стараете по време на втората да тичате по-бързо от първата. Гледайте следващият път да бъдете още по-добри.

Не излизайте с празен стомах. Носете със себе си здравословни храни, които да ви влеят свежи сили. Пригответе и нещо, което да можете да хапнете веднага след прибиране вкъщи от изтощителното тичане. Опитайте с тези вкусни варианти – банани, нискомаслено кисело мляко с парченца плодове, препечена филийка с конфитюр, плодов шейк с прясно или кисело мляко, резен плод или филийка пълнозърнест хляб, шепа сушени плодове – стафиди, кайсии, смокини, микс от тропически плодове, 2-3 бисквитки.

You may also like...

Вашият коментар